OVER CALPE - SPANJE > CALPE ZATERDAG MARKT >


Calpe zaterdag markt.

 

De markt is 1 km lang in Avenida del Norte en verkoopt alles dat in een boodschappentas past. Een ding wat u zult opvallen als u hier aan de Costa Blanca komt en samen met vele mensen inkopen op de markt gaat doen is dat de producten heerlijk vers en van uitstekende kwaliteit zijn. Wat niet lokaal geproduceerd wordt, komt vaak van de omgeving van Murcia, welke een van Europa's hoofdbronnen is geworden voor verse groenten.

 

Alle soorten groenten en fruit zijn verkrijgbaar waaronder paprika´s, uien, tomaten en knoflook die veel gebruikt worden in de Mediterrane keuken. Een specialiteit die lokaal (in Callosa d'en Sarria) wordt gekweekt is de 'mispel',  waarvan de  smaak ligt tussen een pruim en een nectarine. Iedere stad aan de Costa Blanca heeft z´n marktdag op een andere dag van de week zodat de stalhouders van de ene naar de andere stad kunnen reizen. Sommige bezoeken ook de bergdorpjes en met hun bestelbussen bevoorraden ze deze afgelegen gebieden.

 

De helft van de markt is toegewezen aan groente en fruit, de andere helft wordt bemand door verkopers van kleding, huishoudelijke artikelen, gordijnen, speelgoed, juwelen, schoenen en handtassen, decoratie, muziek en andere dingen die u nodig kunt hebben. De markt is erg populair bij zowel lokale als buitenlandse bewoners, start zaterdag ochtend vroeg en eindigt rond half twee. De lokale bars en restaurants zitten dan vol met winkelaars en er is niet veel parkeerplaats in deze omgeving van de stad.

 

 

 

Dit stalletje verkoopt alle apparatuur voor het maken van een paella, inclusief de pannen van verschillende grootte, de speciale ringen voor gas en zelfs de gasleidingen en verbindingsstukken.

 

Paellas worden traditiegetrouw buiten gemaakt in zomerkeukens die kunnen varieren van een stapel stenen in landelijke boerderijen tot luxe "paella huizen" met vakapparatuur en een tafel waar de hele familie met alle vrienden in comfort van de maaltijd kunnen genieten.